Konference inline hokeje

Konference inline hokeje

V sobotu 25. ledna proběhla v konferenčním centru VŠCHT, za účasti zástupců klubů konference inline hokeje. Konferenci bylo přítomno prezídium ČAILH ve složení Tomáš Würtherle, Tomáš Březina, Martin Mecera, Jan Řivnáč, Ivan Tomaštík. AIHK zastupoval Jiří Besser. Jako hosté se konference zúčastnili, za společnost eSport Michal Slavík, šéftrenér ČAILH Jiří Suhrada, nastupující sekretář ČAILH Ondřej Špála a za realizační tým žen Milan Žurek. Ostatní pozvaní hosté se z účasti omluvili.

V úvodu představitelé inline hokeje předali prsteny pro juniorské a seniorské mistry světa a též prsteny pro mistrovský celek 2013, Mission Roller Brno.

Následně stručně zhodnotili uplynulou a velice úspěšnou sezónu, ve které reprezentační výběry mužů a juniorů vybojovali na MS FIRS zlaté medaile, muži navíc přidali i bronz ze Světových her.

Postupně byly vyhodnoceny domácí soutěže – extraliga, 1. liga, extraliga mužů a mládežnické soutěže.

Průběh loňských soutěží byl vyhodnocen jako povedený. Zejména úspěšný se ukázal projekt extraligy juniorů a společného final four s extraligou mužů. Jako pozitivní se ukázalo i nastavení nového hracího systému mládežnických soutěží, včetně navazujícího bodového hodnocení a následného udělení dotací na činnost.

Součástí hodnocení byla i činnost odborných komisí, která má velké mezery zejména v činnosti DK.

V rámci organizace soutěží bylo jako nejpozitivnějším krokem hodnocene zřízení funkce sekretáře, která výrazně napomohla administrativě a vzájemné komunikaci mezi ČAILH a kluby.

Vyhodnoceny byly i projekty zřízené v roce 2013.

V rámci vyhodnocení byly zveřejněni kluby, které dosud neuhradili startovné do soutěží a zároveň byly přijaty kroky, k úhradě startovného pro sezónu 2014.

Dokument ke startovnému ZDE.

Po zhodnocení sezóny krátce zhodnotil činnost AIHK MUDr. Besser a zároveň seznámil účastníky s přípravami na MS IIHF 2014, které se bude konat v Pardubicích.

Po vyhodnocení sezóny 2013 byl představen plán pro rok 2014.

Jako první, byly hostem Michalem Slavíkem představeny nové projekty ČAILH pro sezónu 2014, který jsou elektronický zápis a projekt klubwebu.

Více o projektech ZDE.

Dalším významným tématem jsou chystané změny pravidel.

ČAILH se rozhodla k úpravám pravidel zejména z důvodů odstranění stávajícího hybridu pravidel.

S účinností od sezóny 2014 se všechny seniorské soutěže budou hrát dle pravidel IIHF, mládežnické soutěže dle pravidel FIRS.

Na překladu, korektuře a tisku pravidel se momentálně pracuje a jak elektronickou verzi, tak verzi tištěnu kluby obdrží do zahájení sezóny s dostatečným předstihem.

Stručný přehled pravidel ZDE.

Představen byl model a systém soutěží, který zůstává stejný jako v roce 2013.

Účastníci ZDE (u mládeže může dojít ke změnám), seniorské soutěže již beze změn.

Rozpisy soutěží obdrží všichni zástupci elektronicky v nejbližší době.

Termínový kalendář mládeže ZDE

Ostatní informace (výňatek) k soutěžím ZDE.

Konference byla seznámena s programem reprezentací pro rok 2014.

Termíny MS ZDE.