Přerov na úvod extraligy i díky skvělému brankáři Kocákovi zdolal Boskovice

Přerov na úvod extraligy i díky skvělému brankáři Kocákovi zdolal Boskovice

Přerovv – V zahajovacím utkání Stilmat Extraligy inline hokeje dokázal Přerov zdolat Boskovice a připsal si první letošní body. Velký podíl na nich má brankář Radek Kocák, který dlouho trápil hostující střelce a inkasoval až v samotném závěru. Úspěch „Soviček“ řídil Karel Plášek, jenž vstřelil dva góly.

Začátek zápasu byl z obou stran spíše opatrnější. Šancí nebylo mnoho, ale když už se kotouč dostal před některou z branek, tak zasáhli Kocák a Schejbal. Druhý jmenovaný však v úvodu osmé minuty poprvé inkasoval. Karel Plášek si najel před bránu a Schejbala přelstil nad vyrážečkou. Přerov po úvodní trefě získal větší aktivitu a brzy skóroval podruhé. Galetka přiklepl mezi kruhy na Aleše Jergla, který propálil boskovického kasaře.

Hosté měli větší šanci až v úvodu druhé čtvrtiny, Kocák si ale se zakončením Špoka poradil a načal svoji sérii perfektních zákroků. Na konci minuty osmnácté Přerov slavil potřetí a zásluhou dorážejícího Pavla Hanáka navýšil náskok. Boskovice mohly záhy odpovědět, ale rychlé přečíslení Šebka s Antalem Kocák bravurně vyřešil.

Na startu třetí části měl přerovský gólman i velkou dávku štěstí. Antalova bomba totiž skončila na levé tyči. Úspěch pak nepřinesla ani rána Šoukala, a tak platilo otřepané pravidlo „nedáš – dostaneš“. Karel Plášek si najel za soupeřovu obranu a zacílil přesně nad Schejbalovo rameno. To Kocák byl nadále neprůstřelný. Ve 32. minutě famózně zkazil radost Kakáčovi, který po Šoukalově přihrávce už mohl zakončovat do prázdné brány.

Ve čtvrté čtvrtině už Přerované nikam nepospíchali. Za stavu 4:0 hráli uvolněně a při šancích Jergla, Husáka a Galetky nechybělo mnoho, aby svůj náskok ještě zvýraznili. O poslední trefu v zápase se postaraly Boskovice. Výborně chytající brankář Kocák přišel o čisté konto pouhých devět vteřin před sirénou, kdy Ladislav Šoukal zamířil nekompromisně pod horní tyčku a dal tak výsledku konečnou podobu na 4:1.


Ohlasy po utkání:

Patrik Škandera (IHC Night Birds Přerov): Kluci dobře plnili všechny věci, které jsme před zápasem trénovali. Sice jsme se hodně drželi na puku, ale z obou stran to bylo spíše opatrnější utkání. Musím vyzdvihnout vynikající výkon brankáře Radka Kocáka. Že dostal gól až v posledních vteřinách, to se stává. Jsme rádi za tři body.

David Šebek (HC Boskovice): Nepodali jsme vůbec špatný výkon, ale po celý zápas jsme se trápili v zakončení. Prosadili jsme se až na konci. S jedním gólem nelze pomýšlet na úspěch.


Foto: Petr Zatloukal.

05.05.2018 12:00| 1.kolo| Přerov| 108 diváků
IHC Night Birds Přerov
IHC Night Birds Přerov
HC Boskovice
4:1
HC Boskovice
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Stanislav Lerch, David Prokš

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
07:12IHC Night Birds Přerov-1:0Karel PlášekMichal Hotěk
10:10IHC Night Birds Přerov-2:0Aleš JerglMartin Galetka
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
17:48IHC Night Birds Přerov-3:0Pavel HanákMarek Ditrich
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
29:31IHC Night Birds Přerov-4:0Karel PlášekMikuláš Zbořil
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
47:51HC Boskovice-4:1Ladislav ŠoukalMarek Antal