Čtvrteční zápasy 1. ligy divize střed nabídly gólové hody

Čtvrteční zápasy 1. ligy divize střed nabídly gólové hody

Warriors neudrželi vedení v utkání proti Jsmeinline příliš dlouho na své straně a stále zůstávají bez bodu, naopak jejich soupeř bodově stíhá lídra divize západ. Ve čtvrtečních utkáních divize střed se konaly gólové hody, když Hlinsko zdolalo v přestřelce Úhřetice, Polička porazila IHC Chrudim a Eagles Chrudim jasně rozstříleli Dynamo Pardubice.

Jsmeinline začali jediný středeční zápas 1. ligy divize západ lépe, jenže ve druhé periodě Warriors otočili zduel na svou stranu. To jim však příliš dlouho nevydrželo, po 3. periodě už opět měl vedení na své straně celek hostí, který ho ještě v závěru třemi brankami navýšil. Na straně mužstva Jsmeinline zářil Josef Vostrácký, jenž posbíral čtyři kanadské body za hattrick a jednu nahrávku, společně s ním byl produktivní také Július Koyš (2+3).

23.05.201819:009IHC Warriors PrahaJsmeinline5:9

Pořádná přestřelka byla k vidění v Hlinsku, kde se střetl místní celek s Úhřeticemi, dohromady oba týmy nastřílely dvacet branek. Hlinsko se rychle ujalo tříbrankového vedení, ještě do koncem periody byl ale stav nerozhodný 4:4. Ve druhé části duelu Úhřetice otočily skóre na svou stranu, jenže po půlhodině Hlinsko čtyřmi po sobě jdoucími trefami srovnalo skóre. To dlouho nerozhodné nevydrželo, Mad Parrots si totiž rychle vzali své vedení zpět a už ho dokázali udržet. Na straně domácích si rozšířil osobní statistiky o pět bodů Pavel Kavalír (2+3), na straně hostí posbíral šest kanadských bodů Jan Kubišta (1+5) a pět gólů vstřelil Jakub Šuvara.

Naopak v Chrudimi se odehrál jednoznačný zápas pro domácí Eagles, kteří smetli Dynamo Pardubice rozdílem třinácti branek. První perioda byla ještě poměrně vyrovnaná, jenže následně už Chrudim postupně navyšovala skóre, které se zastavilo až na konečných 16:3. Ve střelecké produktivitě se nejvíce dařilo Davidu Komárkovi, jenž sám zařídil pět branek a na další dvě nahrál, a jako úspěšný nahrávač se ukázal mimo jiné i Marek Drtina (3+5).

Dvouciferný počet branek padl i v Poličce, kam přicestoval celek SK IHC Chrudim. Spartak si za první dvě čtvrtiny vypracoval pětibrankový náskok, který poté ale postupně ztrácel. Chrudimští se však dotáhli pouze na rozdíl dvou branek, v závěru si Polička svou výhru pojistila dvěma góly. Nejproduktivnějším hráčem v jejím dresu byl Miroslav Šedivý (1+5), v boji o čelo produktivity se drží Dušan Vápeník (2+2).

24.05.201818:009IHC HlinskoMad Parrots Úhřetice9:11
24.05.201818:009HC Spartak PoličkaSK IHC Chrudim9:5
24.05.201819:309IHC Eagles ChrudimIHC Dynamo Pardubice16:3