Přestřelku v Boskovicích vyhrál Zlín, který o své výhře rozhodl ve třetí čtvrtině

Přestřelku v Boskovicích vyhrál Zlín, který o své výhře rozhodl ve třetí čtvrtině

Boskovice – V sobotním poledne odstartovalo sedmé kolo Stilmat extraligy inline hokeje. Aktivnější byl ze začátku Zlín, který však měl mezery v obraně, čehož Boskovice několikrát využily. Zlín se odkázal prosadit až ve druhé části, nejvíce branek diváci viděli ve třetí periodě, kde se poprvé dostali hosté do vedení, poslední část již Zlín kontroloval a odváží si tři body.

Úvod utkání byl rozvážnější, oba brankáři si připsali po jednodušším zákroku. Na konci třetí minuty přišlo první zaváhání hostující obrany, Marek Pilát ujel s Niklasem Külzerem do situace dva na jednoho. Druhý jmenovaný dostal puk, přehodil jej na bekhend a zakončil do poloprázdné brány. O dvě minuty později přišla první přesilová hra Zlína, která však byla přerušena faulem Valáška, ani jednomu týmu se ve třech hráčích příliš nedařilo. Na začátku sedmé minuty dostal Zlín další přesilovou hru, hosté utáhli smyčku před brankou Boskovic a předvedli pěknou kombinaci. Puk se dostal až k Hlaváčovi na pravý kruh, Hlaváč si puk těžce zpracoval a nedokázal trefit odkrytou část branky. A tak se z branky radovali domácí, když se v polovině deváté minuty trefil kapitán David Šebek, jenž poslal puk na vzdálenější tyč. Třetí branka do sítě Zlína padla o téměř dvě minuty později, Boskovice ujely do situace tři na jednoho, Marek Antal předal puk na střed hřiště, kde si s pukem poradil Marek Pilát, který poslal kotouč do pravého horního rohu z pohledu brankáře.

Druhou část začal Zlín hodně aktivně, nejdřív se snažil prosadit Karafiát, ale trefil pouze beton brankáře. O chvíli později to z pravého kruhu zkoušel Hrazdira, jenž trefil tyč. Po začátku šestnácté minuty mohl zvýšit Ošlejšek, který posílal puk do prázdné brány, radost domácích ale zmařil fantastickým zákrokem mladý brankář Zlína – Hamrla. Hosté se prosadili v polovině osmnácté minuty, když po odraze dostal puk k Davidu Hrazdirovi, jenž z otočky napálil puk pod horní tyč. O chvíli později se Zlín mohl dostat na dostřel, jenže za Külzerem opět zvonila pouze tyč. Ve dvaadvacáté minutě po sobě přišly dva tresty, jeden na každé straně, ale branka ani na jedné straně nepadla. Šest vteřin před koncem přišel další faul Boskovic, který se přenesl do třetí části. 

Na jejím začátku měl v oslabení velkou šanci Marek Antal, který ujel obraně a dostal se do samostatného úniku, zkusil zakončit mezi betony, kde však brankář neměl mezeru. Skórovat se podařilo celku hostí, když střelou příklepem překonal brankáře Vladimír Váňa. O sedmnáct vteřin později bylo vyrovnáno, Janeba našel přihrávkou Davida Hrazdiru, jenž překonal brankáře Külzera. Zlín po vyrovnání ještě zvýšil tempo a vytvářel si další šance, branky se hosté dočkali po třech minutách, když se nádhernou akcí blýskl David Hrazdira. Ten se probojoval brankovištěm přes tři obránce, sjel si ke vzdálenější tyči, počkal si na přesun brankáře a zakončil do jeho protipohybu. Boskovice na nic nečekaly a o dvě minuty později našly odpověď, vyrovnávací branku vsítil Lukáš Ošlejšek, jenž využil šťastného odrazu. Za minutu se vedení stěhovalo zpět na stranu Boskovic, přesně se trefil Marek Pilát. To ještě stále nebyl konec gólovým hodům ve třetí části, na konci třicáté páté minuty opět vyrovnal za Zlín Michael Hlaváč. Vyrovnaný stav vydržel půl minuty, jelikož se za Zlín prosadil Jiří Karafiát, který využil souhry s Hrazdirou a Hlaváčem.

V poslední části domácí vyměnili brankáře. Boskovice po vyhraném vhazování šly do rychlého útoku, ale brankář předvedl klidný zákrok. Zlín nikam nespěchal, snažil se hrát s pukem na hokejkách. První branka ve čtvrté části přišla ve čtyřicáté minutě, když se dokázal trefit Jiří Karafiát po přihrávce Hrazdiry, Zlín tak vedl o dvě branky. Celkově trojice Hlaváč-Karafiát-Hrazdira dokázala vstřelit čtyři branky, tu čtvrtou přidala šest minut před koncem, jejím střelcem se stal Jiří Karafiát. Gólovou tečku přidal o dvě minuty později David Hrazdira po nahrávce od Jaroslava Janeby. Boskovice se snažily v závěru vstřelit šestý gól, ale to již obrana Zlína nedovolila, Zlín si tak odváží z Boskovic tři body.

Ohlasy po utkání:

David Šebek (HC Boskovice): „Začátek utkání od nás nebyl vůbec špatný, dokázali jsme proměnit naše šance a dostat se do vedení o tři branky. Chyba přišla ve třetí části, kdy jsme inkasovali pět branek, což je velké množství, a sami jsme nedokázali proměnit vícero šancí. Lepší výsledek nás stála čtvrtá čtvrtina, kdy jsme inkasovali po našich chybách.“

Aleš Bachánek (IHC Devils Zlín): „Bylo to pěkné utkání, až na první třetinu, která se nám trochu nepovedla. Pak už jsme to odehráli v klidu, organizovaně, přesně jak jsme chtěli. Dostali jsme pár zbytečných branek, ale musím vyzdvihnout našeho brankáře, jemuž je teprve patnáct let a odvedl dobrou práci.“



26.05.2018 12:00| 7.kolo| Boskovice| 10 diváků
HC Boskovice
HC Boskovice
IHC Devils Zlín
5:9
IHC Devils Zlín
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Stanislav Cik, Josef Novotný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:40HC Boskovice-1:0Niklas KülzerMarek Pilát
08:35HC Boskovice-2:0David ŠebekLadislav Šoukal
10:24HC Boskovice-3:0Marek PilátMarek Antal, David Šebek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
17:28IHC Devils Zlín-3:1David HrazdiraJiří Karafiát
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:10IHC Devils ZlínPPG3:2Vladimír Váňa
25:27IHC Devils Zlín-3:3David HrazdiraJaroslav Janeba
28:57IHC Devils Zlín-3:4David HrazdiraJiří Karafiát, Michael Hlaváč
30:58HC Boskovice-4:4Lukáš OšlejšekDavid Šebek
31:55HC Boskovice-5:4Marek PilátTomáš Kakáč
34:44IHC Devils Zlín-5:5Michael HlaváčDavid Hrazdira
35:18IHC Devils Zlín-5:6Jiří KarafiátDavid Hrazdira, Michael Hlaváč
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
39:53IHC Devils Zlín-5:7Jiří KarafiátMichael Hlaváč, David Hrazdira
42:04IHC Devils Zlín-5:8Jiří KarafiátMichael Hlaváč, David Hrazdira
44:40IHC Devils Zlín-5:9David HrazdiraJaroslav Janeba