Nový Jičín si hravě poradil s předposledními Černošicemi

Nový Jičín si hravě poradil s předposledními Černošicemi

Do prvního domácího utkání v sezoně nevstoupily Černošice vůbec dobře, po necelých čtyřech minutách prohrávaly o tři branky a navyšující se náskok soupeře nedokázaly ve zbytku utkání zachytit. Nový Jičín si tak připsal další výhru, která může hrát velkou roli v boji o druhou příčku.

Novojičínští hokejisté měli velmi povedený vstup do utkání. Po dvou minutách a dvaceti sekundách napřáhl z dobré pozice Jan Zahradníček a tvrdou ranou otevřel skóre. O chvilku později dostal přesnou přihrávku Adam Flok a z blízka překonal Langera podruhé. Ani ne po minutě to vzal Jan Bartko na sebe a po parádní individuální akci to bylo o tři góly. Následně se skóre na chvilku ustálilo a hrálo se bez větších šancí, to se změnilo na začátku desáté minuty, kdy Palička přesnou přihrávkou uvolnil Adama Floka, který neměl velký problém dostat kotouč do sítě. 

Ve druhé periodě byl jako první blízko gólu Gebauer, nikým nehlídaný ale nedokázal vyzrát na Langera. Na další trefu si tak hosté museli počkat až do 19. minuty, v ponechané výhodě se kotouč dostal k Janu Zahradníčkovi, jenž zvýšil již na pětibrankový rozdíl. Ihned po vhazování mířil Zahradníček sám na Langera, kterého ovšem tentokrát neobelstil. Ve 21. minutě se poprvé v utkání prosadili i domácí, od Malého se puk dostal přes Pánka až k Davidu Semovi, který rychlou ranou rozvlnil síť za Fendrichem. Těsně před druhou přestávkou mohl skórovat Brejcha, sám před brankářem ale zklamal, kotouč se mu svezl z hole, a tak téměř nezakončil. 

Po necelé minutě hry třetí periody se z trefy zase radoval Nový Jičín, střelu Floka sice Langer dokázal zbrzdit, poskakující puk na brankovišti ale do sítě pohotově doklepl Filip Palička. Při současném vyloučení se hrálo ve třech proti třem, což více vyhovovalo hostům, Robin Gebauer se poměrně hladce protáhl až k brance a ranou po zemi překonal Langera. Ve 30. minutě Novému Jičínu vyšla i přesilová hra, na konci rychlé a přesné kombinace stál osamocený Filip Palička, který jen nastavil hokejku, od které se puk odrazil za záda bezmocného Langera. Do konce třetí části se pak hosté prosadili ještě jednou, Jan Bartko se dostal do dobré pozice a zpoza obránce mířil přesně mimo dosah gólmana.

Před závěrečným dějstvím už bylo o vítězi rozhodnuto, hrálo se tak hodně uvolněně. Výsledkem bylo šest přesných střel, které ještě upravily konečné skóre. Na gól Adama Kloka o chvilku později navázal Filip Palička. V přesilovce pak lehce stáhl náskok tvrdou ranou Tomáš Brejcha. Už jisté vítězství v posledních minutách ještě potvrdili Jakub Heralt a Robin Gebauer. Poslední tečku si ovšem vzali domácí, když kosmetickou úpravu zařídil trefou po rychlé kličce Václav Krudenc.

Luděk Záhorský (SK Černošice): „Soupeř mnohem lépe zvládl začátek zápasu, kdy se dostal do slušného náskoku. Ten se nám už nepodařilo dotáhnout, a tak Nový Jičín vyhrál zaslouženě.“

Robin Gebauer (IHC Nový Jičín): „Povedl se nám úvod utkání, což nám pak hodně pomohlo. Mohli jsme hrát uvolněně a s větším klidem, jsme rádi, že jsme tady i v trochu obměněné sestavě uspěli, v neděli nás ale čekají těžší zápasy, které potřebujeme zvládnout.“


26.05.2018 16:00| 7.kolo| Černošice| 34 diváků
SK Černošice
SK Černošice
IHC Nový Jičín
3:13
IHC Nový Jičín
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Jan Jaroš, Marek Hidvéghy

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:20IHC Nový Jičín-0:1Jan ZahradníčekJan Bartko
03:03IHC Nový Jičín-0:2Adam FlokJan Bartko
03:47IHC Nový Jičín-0:3Jan Bartko
09:01IHC Nový Jičín-0:4Adam FlokFilip Palička
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
18:20IHC Nový Jičín-0:5Jan ZahradníčekJakub Heralt
20:26SK Černošice-1:5David SemPatrik Pánek, Robin Malý
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:49IHC Nový Jičín-1:6Filip PaličkaAdam Flok, Jan Bartko
26:53IHC Nový Jičín-1:7Robin Gebauer
29:31IHC Nový JičínPPG1:8Filip PaličkaRobin Gebauer, Adam Flok
32:27IHC Nový Jičín-1:9Jan BartkoDavid Janiczek
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:12IHC Nový Jičín-1:10Adam FlokJan Bartko
42:40IHC Nový Jičín-1:11Filip PaličkaJan Zahradníček, Robin Gebauer
44:17SK ČernošicePPG2:11Tomáš BrejchaRobin Malý
45:10IHC Nový Jičín-2:12Jakub HeraltRobin Gebauer
47:02IHC Nový Jičín-2:13Robin GebauerAdam Flok
47:36SK Černošice-3:13Václav KrudencRobin Malý