Brno se hlásí o pozice v play-off, Zlínu doma nasázelo jedenáct branek

Brno se hlásí o pozice v play-off, Zlínu doma nasázelo jedenáct branek

Brno – Dvě vítězství ze dvou domácích duelů. Inline hokejisté Brna si po Uherském Brodu doma v sobotu poradili také se soupeřem ze Zlína, a to hladce 11:4. Velkou měrou se o to zasloužila rodina Hrachovinů, kdy otec Petr předváděl v brance neskutečné zákroky a jeho syn – reprezentační brankář v ledním hokeji – nasázel z pozice obránce hattrick. Brňané zapsali třetí výhru v sezoně.

Duel začal aktivitou domácích, kteří chtěli navázat na vítězný obrat s Uherským Brodem. Do vedení se dostali po akci Jiřího Drobného, který vzal přečíslení na sebe a střelou z pravé strany na zadní tyč otevřel skóre. Následně se zaskvěl brankář Hrachovina, jenž neuvěřitelně vychytal na čáře Hrazdiru, ale David Hrazdira nakonec z mezikruží v sedmé minutě prudkou ranou pod břevno vyrovnal. Domácí se ale do vedení vrátili, a to když na začátku desáté minuty pálil přesně při přesilovce příklepem Jan Dufek a za dalších dvacet sekund navýšil náskok Jiří Drobný.

Druhá část začala šanci R. Skácela, který byl sám před Hamrlou, střelou na vyrážečku však neuspěl. Nicméně tři minuty nato ale Marek Vorel po individuální akci zamířil z mezikruží neomylně k tyči. Domácí měli utkání pevně ve své moci a v aktivní kombinaci se nadále hnali kupředu, v první polovině zápasu už další trefu nepřidali.

Páté trefy se dočkali až ve 28. minutě, když Dominik Hrachovina mířil přesně z pravého kruhu ranou o tyč. Za dvě minuty zvyšoval skóre po pohledné akci zakončením mezi betony Jan Dufek, v téže minutě však stihl snížit volný Michal Gago. Čtyři minuty před koncem třetí části Marek Vorel projel po pravé straně, zkušeně si položil brankáře a po zemi zakončil k tyči. Na jeho trefu ale opět Zlín rychle odpověděl zásluhou Jiřího Karafiáta, jenž předvedl zdařilý blafák.

Závěrečnou čtvrtinu načala přesilovka Brna, při níž se pokus Rosendorfa odrazil od břevno k Janu Dufkovi a ten tvrdou ranou z dálky vymetl šibenici. Hosté nechtěli nic zabalit a po rychlé akci a střele Vladimíra Váni snížili. Jenže přesně za minutu odpověděl po stahovačce a narážečce se spoluhráčem Dominik Hrachovina. Ten stejný muž navíc tři minuty před koncem dostal pas v brejku, zakončil mezi betony brankáře a završil svůj hattrick. Domácí si závěr pohlídali, v poslední minutě navíc na konečných 11:4 ještě zvýšil Lukáš Skácel.

Ohlasy po utkání:

Dominik Hrachovina (Mission Roller Brno): „Opět skvělý výkon celého týmu, navíc z mé strany neuvěřitelně produktivní zápas, i když jsem hrál na pozici obránce. Tohle byl přesně ten výkon a výsledek, který jsme potřebovali, abychom se opět přiblížili k play-off.“

Aleš Bachánek (IHC Devils Zlín): „K dnešnímu utkání ani nemám co říct, takže raději bez komentáře.“


26.05.2018 16:00| 7.kolo| Brno| 15 diváků
Mission Roller Brno
Mission Roller Brno
IHC Devils Zlín
11:4
IHC Devils Zlín
Přesilové hry: -:- | PPG: 2:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Pavel Obadal, Petr Blaha

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:39Mission Roller Brno-1:0Jiří Drobný
06:30IHC Devils Zlín-1:1David HrazdiraJuraj Jurík
07:41Mission Roller Brno-2:1Dominik HrachovinaRoman Skácel
09:05Mission Roller BrnoPPG3:1Jan DufekJakub Kachlík
09:26Mission Roller Brno-4:1Jiří DrobnýLuboš Rosendorf
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
18:34Mission Roller Brno-5:1Marek Vorel
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
27:11Mission Roller Brno-6:1Dominik HrachovinaJan Dufek, Lukáš Skácel
29:21Mission Roller Brno-7:1Jan DufekDominik Hrachovina
29:42IHC Devils Zlín-7:2Michal GagoLukáš Valášek
31:59Mission Roller Brno-8:2Marek VorelJakub Kachlík
32:12IHC Devils Zlín-8:3Jiří KarafiátDavid Hrazdira
35:02Mission Roller Brno-9:3Dominik HrachovinaJiří Drobný, Ondřej Stehlík
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:14Mission Roller Brno-10:3Lukáš SkácelJan Dufek
37:31Mission Roller BrnoPPG11:3Jan DufekLuboš Rosendorf
39:19IHC Devils Zlín-11:4Vladimír VáňaPetr Zámorský