Čtyřgólový příspěvek Gazdy Uherskému Brodu nestačil, Brno v poslední části otočilo skóre

Čtyřgólový příspěvek Gazdy Uherskému Brodu nestačil, Brno v poslední části otočilo skóre

Brno – Vypjatý duel sehrály v Brně v sobotu v poledne celky Brna a Uherského Brodu. Hosté z Valašska v utkání pětkrát vedli, svůj náskok ale v poslední části prohospodařili, a domácí se nastartovali k obratu. Jihomoravané zvítězili 8:6 a teprve podruhé v sezoně získali tři body.

Skóre duelu otevřeli hosté v páté minutě, kdy se sám mezi kruhy octl David Pavlůsek a přesnou ranou zamířil pod břevno. Domácí sice vyrovnali za necelou minutu zásluhou povedeného bekhendového blafáku Romana Skácela, hosté však ještě v téže minutě odpověděli, když rána Marka Halody propadla Chvátalovi mezi rukou a tělem do sítě. Vyrovnání Brna přišlo v deváté minutě, kdy přesně pálil Jiří Drobný, nicméně poslední slovo v první čtvrtině měli hosté, když se zblízka prosadil volný Daniel Gazda.

Do druhé části vstoupili opět lépe domácí hokejisté, Jiří Drobný z pravé strany vstřelil svůj druhý gól v zápase a srovnal na 3:3. Následně mohl otočit skóre Kachlík, ale neuspěl, a na druhé straně domácí celek po střele jednoho z hostů zachránilo břevno. Gazda poté mohl vrátit Uherskému Brodu vedení, ale sám před brankou neuspěl, a poté ve svých dvou šancích neuspěl ani Drobný. Nejprve trefil tyč, následně jej vychytal skvěle Haloda.

Hosté se vrátili do vedení po sedmi sekundách třetí čtvrtiny, když na 4:3 prudkou ranou upravil Daniel Gazda. Domácí za dvě minuty vyrovnali, když Kazlepka vypíchl kotouč pro Marka Vorla a ten zamířil přesně mezi betony brankáře. Dufek následně trefil břevno, a na druhé straně se hosté v přesilovce vrátili do vedení, když hattrick završil parádní ranou z první Daniel Gazda.

Domácí vstupovali do čtvrté části s jednobrankovým mankem, ale to rychle smazali, když z levé stany zamířil přesně k tyči Dominik Hrachovina a za další dvě minuty prudkou ranou z první popvé v zápase překlopil vedení na stranu Brna Jan Dufek. Domácí byli na konci a svůj náskok v přesilovce po trefě Jakuba Kachlíka zvýšili. Brod to v závěru zkusil bez brankáře, ale Jiří Drobný trefou do prázdné branky završil hattrick. Poslední slovo ještě měl Daniel Gazda, který ale sekundu před koncem upravoval jen na konečných 6:8 z pohledu hostů. 

Dominik Hrachovina (Mission Roller Brno): „Krásně odbojovaný zápas od všech hráčů, včetně našeho gólmana. Potřebovali jsme tři body směrem k play-off, takže pro nás skvělý výsledek, ale potřebujeme jej zopakovat i odpoledne proti Zlínu.“

Zbyněk Kůdela (IHC Uherský Brod): „Rozhodla poslední čtvrtina, kdy jsme nejprve mohli dát nějaké góly, ale nestalo se tak, a domácí skóre otočili. Šťastně, ale zaslouženě dokázali nakonec utkání vyhrát.“



26.05.2018 12:00| 7.kolo| Brno| 10 diváků
Mission Roller Brno
Mission Roller Brno
IHC Uherský Brod
8:6
IHC Uherský Brod
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Pavel Obadal, Petr Blaha

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
04:14IHC Uherský Brod -0:1David PavlůsekMarek Haloda
05:11Mission Roller Brno-1:1Roman SkácelLuboš Rosendorf
05:50IHC Uherský Brod -1:2Marek HalodaMichael Janota
08:36Mission Roller Brno-2:2Jiří DrobnýLuboš Rosendorf, Jan Dufek
09:36IHC Uherský Brod -2:3Daniel GazdaMarek Haloda, David Pavlůsek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:21Mission Roller Brno-3:3Jiří DrobnýLukáš Skácel
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:07IHC Uherský Brod -3:4Daniel GazdaJan Mikulec
26:06Mission Roller Brno-4:4Marek VorelFrantišek Kazlepka
33:31IHC Uherský Brod PPG4:5Daniel GazdaMichael Janota
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
38:42Mission Roller Brno-5:5Dominik HrachovinaJakub Kachlík
40:42Mission Roller Brno-6:5Jan DufekRoman Skácel, Lukáš Skácel
43:13Mission Roller BrnoPPG7:5Jakub KachlíkJiří Drobný, Dominik Hrachovina
46:04Mission Roller Brno-8:5Jiří Drobný
47:59IHC Uherský Brod -8:6Daniel Gazda