Černošice překvapily Přerov a mají druhou výhru

Černošice překvapily Přerov a mají druhou výhru

ČERNOŠICE - Favoritem utkání měli být Moravané, kteří kousek za Prahu přijeli jako čtvrtý celek tabulky. Předposlední Černošice ovšem od začátku utkání dokázaly svého soupeře přehrávat a nakonec a poměrně jednoznačně porazit. Domácí tak ještě nemají úplně ztracenou sezonu.

Z utkání neuběhly ani dvě minuty a Černošice se dostaly do vedení. Krudenc zavezl kotouč až za branku soupeře a včas ho předložil Davidu Jindrovi, který bez váhání prostřelil Kocáka. O pouhých šestnáct sekund později vyslal z dálky střelu Jan Jindra a bylo to už o dvě branky. V 8. minutě pak mohl stáhnout náskok soupeře Gremilca, jenže před odkrytou klecí nedokázal zachytit prudkou přihrávku.

Do konce první části pak naopak domácí ještě navýšili své vedení. Mrňa nahrál na pravé křídlo Formánkovi, který ještě vyšperkoval akci pasem na osamoceného Jana Jindru, jehož okamžitý pokus prolétl kolem přesouvajícího se brankáře až do sítě. Černošicím se povedl i vstup do druhé části, Pavel Mrňa se totiž protáhl až k brance a střelou k bližší tyči nedal Kocákovi šanci.

Teprve ve 14. minutě se poprvé střelecky prosadili i hosté. Jergl načasoval svoji přihrávku perfektně, a tak zůstal Mikuláš Zbořil sám před Langerem. Přestože mu střela úplně nesedla, kotouč nakonec přece jen propadl za brankovou čáru. Odpověď Černošických ovšem přišla poměrně brzy. V levém kruhu napřáhl Václav Krudenc, jehož tvrdý pokus prolétl kolem Kocáka a zastavil se až o síť u pravé tyčky.

Do konce druhé periody se oba celky prosadily ještě jednou. Nejdříve Sem vyslal do šance Václava Krudence, který díky nabrané rychlosti pláchl obránci a svižnou ranou rozvlnil síť, na druhé straně se zase parádní kličkou do bekhendu prezentoval Eduard Requena.

Do třetí dvanáctiminutovky naskočil Přerov mnohem aktivněji a velmi rychle se radoval ze snížení. Znovu se ukázal Eduard Requena, který z pravého kruhu vyslal tvrdou ránu, která se od levé tyčky odrazila do sítě. Následně měli hosté ještě další dvě velké příležitosti, v obou případech se však ukázal Langer, který své spoluhráče v klíčových momentech podržel. Nejdříve se včas přesunul proti střele Zbořila, následně zastavil i únik stejného hráče.

Černošice přežily černé chvilky, jenže to vypadalo, že další mají přijít. Na trestnou totiž musel Malý. V následném oslabení se však ke kotouči dostal Pavel Mrňa, který po naznačení neměl problém překonat Kocáka. V poslední sekundě třetí periody se domácí prosadili znovu. Při hře ve třech proti třem a ponechané výhodě se z přečíslení trefil Robin Malý.

Závěrečná čtvrtina se hrála už v lehce pomalejším tempu, přesto se skóre párkrát změnilo. Malý vyslal do úniku Jana Jindru, jehož další trefa znamenala zkompletovaný hattrick. Na svého spoluhráče pak navázal i Adam Škarda, který z blízka protlačil puk do sítě. Poslední slovo si vzali hosté, jmenovitě to byl Eduard Requena, který si také připsal hattrick, na vítězství domácích to už ale nic nezměnilo.

Ohlasy po zápase:

Luděk Záhorský (SK Černošice): "Díky povedenému úvodu jsme si vypracovali slušný náskok, který se nám podařilo držet až do konce. Z naší strany šlo o jeden z nejlepších zápasů v letošní sezoně."

Mikuláš Zbořil (IHC Night Birds Přerov): "Do Prahy jsme jeli s tím, že chceme ze tří zápasů minimálně šest bodů. Máme jen tři, což je pro nás málo. Vůbec se nám tento zápas nepovedl, úplně všechno bylo špatně. Musíme na to rychle zapomenout, abychom další víkend udělali alespoň čtyři nebo pět bodů. Určitě je to pro nás taková facka před blížícím se play-off. V sobotu jsme odehráli dva velmi dobré zápasy a v posledním utkání jsme si tento víkend, který si sami platíme, zbytečně pokazíme."