Hradec Králové si díky povedené druhé polovině odváží body z Boskovic

Hradec Králové si díky povedené druhé polovině odváží body z Boskovic

Boskovice – Do Boskovic v neděli zavítal tým z Hradce Králové, úvodní polovina utkání byla vyrovnaná, jenže od třetí periody měl hostující tým jasnou převahu, kterou dokázal potvrdit deseti vstřelenými brankami. Boskovice tak doma nevyhrály jediné utkání.

Úvodní perioda toho z brankového pohledu příliš nenabídla, aktivnější byli hosté, kteří drželi puk více na hokejkách. Branku však jako první vsítily Boskovice, rychlou kombinaci zakončil u levé tyče Tadeáš Král, jenž dostal puk do brány pod betonem Mahdala. Boskovice se po vstřelené brance dostaly ještě do několika dobrých šancí, nejdříve David Šebek vypálil střelu, která byla ještě tečovaná a plachtila za záda brankáře, ale jeden z obránců byl pozorný a dostal puk do bezpečí. V desáté minutě šli Hradečtí dva na jednoho, Kuťák vzal situaci na sebe a těsně minul bránu Schejbala.

Druhou čtvrtinu začali aktivněji hosté, ve čtrnácté minutě se dostal do velké šance Matěj Poul, ale jistý gól zastavil Schejbal skvělým zákrokem. Oba celky následně předvedly několik útočných výpadů, ani jeden však brankou neskončil. První vyloučení přišlo na straně hostí, když si šel sednout Ondřej Poul za hákování. Početní výhodu Boskovice nevyužily, naopak se radovali hosté. Filip Kuťák ujel s Danielem Voženílkem, jenž prostřelil Schejbala. O čtyři minuty později se Hradec dostal do vedení, když se po přihrávce Kuťáka radoval z gólu opět Daniel Voženílek. 

Poslední dvě periody přinesly nejvíce branek. Již po půlminutě hry se prosadil za Hradec David Malík. V polovině dvacáté deváté minuty hráli domácí další přesilovou hru, ale ani tato nebyla využita. Branky ve třetí části padaly až ke konci. Ve 33. minutě se prosadila produktivní dvojice Filip Kuťák - Daniel Voženílek. O třicet jedna vteřin později přišla další branka hostů, tentokrát se z gólu radoval Matěj Poul. Boskovice se snažily vrátit do zápasu, což se jim povedlo po střele Tomáše Kakáče. Poslední slovo čtvrtiny měli však opět hosté, šestou branku Hradce přidal dvě minuty před koncem Matěj Poul.

I v závěrečné části viděli diváci pět branek, po dvou minutách hry se prosadil po kombinaci Kuťáka a Bezděka Daniel Voženílek. Po pěti minutách přišla další branka hostů, Filip Kuťák našel místo pod betony brankáře Schejbala. O minutu později se prosadily Boskovice, když Miroslav Berkazužitkoval nahrávku Davida Šebka. Ještě v téže minutě se prosadil i Hradec, nádhernou sólo akci předvedl Filip Kuťák, který si projel polovinu hřiště a zakončil nad beton brankáře. Poslední branka utkání padla minutu a dvacet vteřin před koncem, to se trefil Lukáš Bezděk.Hradec Králové si tak došel pro pohodlnou výhru 10:3.

David Šebek (Boskovice): „Již od začátku jsem hráli v malém počtu, první polovina utkání ještě nebyla z naší strany špatná. Druhá polovina už byla horší, inkasovali jsme zbytečné góly, které pramenily z únavy. Soupeř byl dnes lepší. “

Aleš Půlpán (Hradec Králové): „Jsem rád za tři body. Trošku mě mrzí, že je to nejvyšší soutěž, takže by se měla dodržovat pravidla. My dnes jedeme do Boskovic, které nastoupily v sedmi hráčích. První polovinu jsem se nemohli dostat přes obranu Boskovic, ve druhé půlce jsem to dokázali.“


27.05.2018 12:00| 8.kolo| Boskovice| 15 diváků
HC Boskovice
HC Boskovice
ILHK Hradec Králové
3:10
ILHK Hradec Králové
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:1
Rozhodčí: Stanislav Cik, Petr Sedlák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
06:14HC Boskovice-1:0Tadeáš KrálDavid Šebek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
19:54ILHK Hradec KrálovéSHG1:1Daniel VoženílekFilip Kuťák
23:07ILHK Hradec Králové-1:2Daniel VoženílekFilip Kuťák
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:23ILHK Hradec Králové-1:3David Malík
32:14ILHK Hradec Králové-1:4Daniel VoženílekFilip Kuťák
32:46ILHK Hradec Králové-1:5Matěj PoulAleš Půlpán
33:29HC Boskovice-2:5Tomáš KakáčMarek Pilát, David Šebek
34:26ILHK Hradec Králové-2:6Matěj PoulAleš Půlpán, David Malík
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
38:36ILHK Hradec Králové-2:7Daniel VoženílekLukáš Bezděk , Filip Kuťák
43:02ILHK Hradec Králové-2:8Filip KuťákLukáš Bezděk
44:04HC Boskovice-3:8Miroslav BerkaDavid Šebek
44:58ILHK Hradec Králové-3:9Filip Kuťák
46:40ILHK Hradec Králové-3:10Lukáš Bezděk Tomáš Půlpán, Filip Kuťák