Další výhra! Černošice uspěly v neděli i podruhé a porazily Olomouc

Další výhra! Černošice uspěly v neděli i podruhé a porazily Olomouc

ČERNOŠICE - Dlouho se jim letos nedařilo, v poslední době se to však začíná měnit. Minulý víkend vyhráli Černošičtí na hřišti druhého Stormu, tentokrát si zase během jednoho dne připsali dvě vítězství. Utkání s Olomoucí bylo vyrovnané a už to vypadalo, že se bude hrát prodloužení, v posledním minutě ale rozsekl duel Pavel Mrňa.

Domácí hráči povzbuzeni polední výhrou vlétli do utkání s Olomoucí velmi dobře a po necelých třech minutách se ujali vedení. Václav Krudenc se z poloviny hřiště dostal povedenými kličkami až před branku, kde si položil gólmana a s klidem zakončil k pravé tyčce. O chvilku později mohlo být srovnáno, Roupec ale z blízka mířil jen do brankové konstrukce. Na druhé straně jel zase Mrňa sám na gólmana, Ament si ovšem parádním zákrokem lapačkou poradil.

Druhou trefu si mohl v 8. minutě připsal Krudenc, po jehož střele se puk od jednoho z obránců odrazil do brankoviště, kotouč se ale nakonec za brankovou čáru nedostal. Olomoučtí se srovnání dočkali v přesilové hře, kdy se rozhodl z pravé strany zakončil Baptiste Boitard, který se trefil přesně pod horní tyčku.

Dvacet sekund před koncem první části se navíc hosté dostali do vedení. Boitard tentokrát uvolnil Jakuba Cika, jehož následný pokus prolétl kolem obránců a brankáře a zapadl do sítě. Na další změnu skóre se čekalo až do 19. minutě, kdy obránce David Sem ujel všem a rychlou střelou překvapil Amenta.

Vedení si Středočeši vzali zpět o šest minut později. V přečíslení nahrál Krudenc Adamu Škardovi, který se následně natlačil před obránce a po bekhendové kličce nedal Amentovi šanci. Dvoubrankový náskok mohl domácím zařídit David Jindra, jenže svůj pokus nasměroval jen do horní tyčky. Hanákům se tak povedlo znovu srovnat. Jakub Cik se mezi dvěma obránci protáhl až do zakončení a vypálil přesně pod víko.

Půl minuty před koncem třetí čtvrtiny stál Jakub Cik na konci rychlé kombinace a ranou z voleje dovršil hattrick. Olomouc tak měla před poslední částí těsný jednobrankový náskok. Ten ovšem hostům nevydržel příliš dlouho. Pouhou sekundu poté, co se vrátil do hry vyloučený Vápeník, se po křižném pasu trefil s pomocí odrazu od tyčky Václav Krudenc.

Zbytek základní hrací doby se z obou stran hrál v hodně opatrném tempu. Ani jeden z celků nechtěl udělat chybu vzhledem k důležitosti utkání. Oba týmy totiž stále bojují o postup do play-off. Už to vypadalo, že se rozhodující trefy nedočkáme, v poslední minutě se ale vše změnilo. Sem na vlastní polovině rozjel přihrávkou na Krudence rychlou akci. Krudenc následně zadovkou přenechal kotouč Pavlu Mrňovi, který si puk připravil a přesně vypálil k bližší tyčce.

Olomouc sice ještě v posledních sekundách zkusila hru bez brankáře, domácí hráči ale závěr zvládli velmi dobře a jednobrankový náskok si už pohlídali.

Ohlasy po utkání: 

Luděk Záhorský (SK Černošice): Sehráli jsme s Olomoucí vyrovnaný zápas, který se mohl překlopit na jakoukoliv stranu. V závěru jsme měli o trochu štěstí více my, a tak se radujeme z další výhry.

Stanislav Cik (IHC Eagles Olomouc): Celý zápas rozhodlo to, že jsme nedokázali využívat většinu šancí, které jsme měli. Soupeř dokázal potrestat každou naši chybu a díky tomu nás porazil. Určitě by tomu zápasu slušelo prodloužení, ale v závěru jsme zbytečně inkasovali, tak nakonec nemáme nic.



27.05.2018 15:00| 8.kolo| Černošice| 44 diváků
SK Černošice
SK Černošice
IHC Eagles Olomouc
5:4
IHC Eagles Olomouc
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Jan Jílek, David Thuma

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:48SK Černošice-1:0Václav KrudencDavid Sem
08:34IHC Eagles OlomoucPPG1:1Baptiste BoitardPavel Handl, David Roupec
11:40IHC Eagles Olomouc-1:2Jakub CikBaptiste Boitard
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
18:43SK Černošice-2:2David Sem
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:10SK Černošice-3:2Adam ŠkardaVáclav Krudenc, Tomáš Brejcha
28:14IHC Eagles Olomouc-3:3Jakub CikJakub Černocký
35:30IHC Eagles Olomouc-3:4Jakub CikDavid Roupec, Pavel Handl
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
38:58SK Černošice-4:4Václav KrudencRobin Malý, David Sem
47:12SK Černošice-5:4Pavel MrňaVáclav Krudenc, David Sem