V pátek pražské derby, v sobotu nabídne extraliga tuhé boje o play off.

V pátek pražské derby, v sobotu nabídne extraliga tuhé boje o play off.

Prague Rats se měli s Roller Stormem utkat již v neděli, ale nakonec se utkání odložilo. Dohrávka osmého hracího dne je na programu v pátek. Dalších devět utkání se odehraje v sobotu, devátý hrací den je posledním v základní části, týmy tak budou bojovat o poslední body. Dramatická situace je ve spodní části tabulky, kde hned několik týmů bude bojovat o účast v play off zřejmě až do posledního zápasu.

Fanoušci inline hokeje by měli zbystřit, jelikož v pátek v 19:00 vypukne zápas Stilmat extraligy inline hokeje, v němž se střetnou dva nejlepší celky ligy, zároveň se bude jednat o pražské derby. Prague Rats proplouvají soutěží bez jediné porážky, na svém kontě tak mají třicet bodů. Roller Storm má odehraný stejný počet duelů a ztrácí na ně sedm bodů, v případě výhry by si ale mohl upevnit druhou pozici. Proti Roller Stormu bude stát trojice nejprodutivnějších hráčů soutěže, a to Petr Kafka, Tomáš Rubeš a Petr Šinágl. Za hosty je nejproduktivnějším hráčem s třiceti jedna body Zdeněk Petráš, jenž se drží na páté příčce produktivity soutěže.

01.06.201819:008IHC Prague RatsIHC Roller Storm Praha-:-
Program bude pokračovat již v sobotu várkou devíti zápasů, hned pět z nich začíná ve 12:00. Čerti Kladno budou hostit Brno, na které ztrácí pouhý bod a tabulka mezi osmým a jedenáctým místem je pořádně nahuštěná, jeden z týmů si tak vytáhne Černého Petra. Dalším týmem, který bude bojovat o účast v osmifinále, jsou Černošice, ty se utkají s Boskovicemi, které dosud nezískaly ani bod, favoritem je tak domácí celek. Eagles Olomouc na své palubovce přivítají Nový Jičín, ten musí hájit třetí pozici, ale Eagles jde také o důležité body, jelikož na osmém místě mají pouze jednobodový náskok na jedenáctý tým. Hradec Králové získal dosud stejně bodů jako Nový Jičín, pokud by ho Přerov porazil, může ještě také ze sedmého místa zabojovat o lepší umístění, jelikož ho následně čeká rychlý přejezd do Olomouce, kde se střetne s Eagles. Opačným směrem se v sobotu vydá Nový Jičín, jenž bude uzavírat základní část duelem s Hradcem Králové. Přímý souboj o lepší umístění nabídne střetnutí mezi Zlínem a Uherským Brodem, oba celky totiž zatím vybojovaly shodně patnáct bodů. Od 16:00 ukončí nepovedenou základní část Boskovice na palubovce Kladna, pro nějž to může být důležitý duel. Opačným směrem pojedou ke svému druhému sobotnímu utkání hráči Brna, které čeká možný přímý souboj o účast v play off s Černošicemi.