Reprezentace si v přípravě vysoko poradila s Maďarskem

Reprezentace si v přípravě vysoko poradila s Maďarskem

Už 1. června odstartuje v Pardubicích mistrovství světa pod hlavičkou IIHF. Česká reprezentace s celou řadou nových tváří v kádru vyjela v neděli na plochu malé haly ČEZ Areny, aby v přípravném utkání změřila síly s výběrem Maďarska, které bude usilovat o postup do elitní skupiny. A svého protivníka přehrála rozdílem třidy.

Češi od úvodu potvrzovali roli jasného favorita. Během první čtvrtiny totiž nastříleli čtyři branky, kterými nasměrovali zápas k pohodovému průběhu. Maďaři na pohyb domácích hráčů dlouho nedokázali reagovat, své nadějné momenty si schovali až do druhé čtvrtiny. Branka Pála sice přibrzdila český brankostroj, ale všechno podstatné se i nadále odehrávalo před brankou Sajevicse.

Utkání v klidném tempu dotáhla česká reprezentace k výhře 8:2. Po dvou gólech nastříleli Lukáš Procházka a David Hrazdira, Lukáš Cik si připsal tři kanadské body. Pozitivem je i stoprocentní bilance v přesilových hrách. Domácí proměnili všechny tři devadesátivteřinové výhody, sami naopak v oslabení neinkasovali.

Česká republika - Maďarsko 8:2 (4:0, 1:1, 1:0, 2:1)

Branky: 4. Hrazdira (L. Cik), 7. Šťastný (Kuťák), 8. Čáp (Moučka), 12. L. Cik, 21. Hrazdira (Šenkeřík), 31. Procházka, 43. Procházka (Kuťák), 48. J. Cik (L. Cik) - 16. Pál (Revák), 47. Á. Kiss (Feil). Rozhodčí: Barek, Schaffer (oba ČR). Vyloučení: 2:3. Využití: 3:0.

Česká republika: Frolík – D. Bernad, L. Cik, Čáp, Šenkeřík, Kuťák, J. Cik, Hrazdira, Moučka, Sem, Daniel Voženílek, Procházka, Šťastný. Trenér: Petr Hemský.

Maďarsko: Sajevics – Revák, Lencses, Rafaj, Feil, Á. Kiss, Bartalis, Fekecs, Pál, Ladanyi. Trenér: Miroslav Vybíral.

Na facebookových stránkách mistrovství světa IIHF si můžete prohlédnout fotogalerii Ivany Hoškové z utkání.