Čeští veteráni jdou do semifinále z prvního místa, čeká je Itálie

Čeští veteráni jdou do semifinále z prvního místa, čeká je Itálie

V pražském Edenu se od 22. do 25. května odehrává pátý ročník mistrovství světa veteránů. Základní skupiny přinesly z českého pohledu ideální průběh – dařilo se jak B-týmu, který se ale turnaje účastní mimo pořadí, tak zejména hlavnímu výběru, který postoupil do semifinále bez ztráty bodu! Cestu do finále mu v sobotních 18 hodin zkříží ambiciózní Itálie.

Výsledky českých týmů v základních skupinách

České "áčko" ve své skupině snadno zdolalo Velkou Británii, pak ale mělo problémy s nováčkem z Německa, kterému odskočilo až v posledních minutách. Nejtěžší soupeř a také nejkvalitnější zápas ovšem přišel na závěr. Češi si ve federálním derby vypracovali do poločasu vedení 5:1, což rozhodlo – jejich východní sousedi totiž nikdy nezvládli víc než jen snížit a domácí reprezentace jim pokaždé odskočila.

Česká republika – Velká Británie 16:1 (9:0, 7:1)
Německo – Česká republika 4:10 (1:4, 3:6)
Česká republika – Slovensko 7:4 (5:1, 2:3)

Rezervní celek, který se šampionátu účastní mimo pořadí, si na úvod překvapivě vyšlápl na obhájce titulu z posledních dvou let z Francie. Podobně jako A-tým, ani on ve druhé bitvě proti Australanům úplně nezářil, nicméně šetření sil na poslední duel bylo na místě. Přesto Češi dramatický zápas s Itálií nezvládli, neboť jejich nápor přišel až za nepříznivého stavu 0:3 a k bodovému zisku nakonec jeden gól chyběl.

Česká republika B – Francie 5:1 (2:1, 3:0)
Austrálie – Česká republika B 0:8 (0:3, 0:5)
Itálie – Česká republika B 3:2 (1:0, 2:2)

Další program mistrovství – sobota 24. května

12:00 Austrálie – Německo, o umístění
14:00 Česká republika B – Velká Británie, o umístění

16:00 Francie – Slovensko, semifinále
18:00 Česká republika – Itálie, semifinále

Kompletní informace z mistrovství světa veteránů najdete na oficiálním webu, sledujte také facebookovou stránku šampionátu.