Zbývá poslední krok! Veteráni se v Edenu utkají o zlato s Francií

Zbývá poslední krok! Veteráni se v Edenu utkají o zlato s Francií

Další díl cesty na domácím mistrovství světa mají čeští veteráni za sebou. Semifinále je svedlo dohromady se silnou Itálií a k vidění byla hodně taktická bitva. Domácí hokejisté ji ale zvládli, ambiciózního soupeře zdolali 3:1 a v neděli od 16 hodin se v pražském Edenu pokusí sesadit Francii ze světového trůnu!

Zápas Česka s Itálií se od většiny předchozích utkání na 5. mistrovství světa veteránů hodně lišil. Ve hře bylo opravdu hodně, žádný ze soupeřů nechtěl udělat chybu a celkové čtyři góly jsou hluboko pod průměrem šampionátu. O kvalitě inline hokeje ovšem toto číslo nic nevypovídá – oba týmy totiž hrály výborný zápas!

Domácí reprezentace se dostala do vedení díky brance ve vlastním oslabení, na začátku druhé půle vedla už 2:0. Pak se ale nechala několikrát hloupě vyloučit, což Italové ztrestali. Naštěstí však pouze jednou! Drama tak definitivně ukončil úder do prázdné italské brány v samotném závěru a Češi mohli slavit postup do finále, zatímco jejich oponent opravdu hodně smutnil.

Česká republika – Itálie 3:1 (1:0, 2:1)

B-tým České republiky sehrál neméně zajímavou partii s Velkou Británií. Přestože měl po prvním poločase za stavu 4:1 nakročeno k přesvědčivému vítězství, Britové ještě zvládli skóre dotáhnout! Poslední slovo ale patřilo české rezervě, konkrétně Miroslavu Reslerovi, který zajistil těsné vítězství.

Česká republika B – Velká Británie 5:4 (4:1, 1:3)

Program závěrečného dne – neděle 25. května

10:00 Česká republika B – Austrálie
12:00 Velká Británie – Německo, o 5. místo
14:00 Slovensko – Itálie, o bronz
16:00 Francie – Česká republika, finále

Kompletní informace z mistrovství světa veteránů najdete na oficiálním webu, sledujte také facebookovou stránku šampionátu.