Čeští veteráni to dokázali! V pražském Edenu si vzali zpátky světové zlato

Čeští veteráni to dokázali! V pražském Edenu si vzali zpátky světové zlato

První ze dvou domácích vrcholů českého inline hokeje měl tu nejsladší možnou tečku. Reprezentace veteránů prokázala na šampionátu v krásném prostředí pražského Edenu největší kvalitu i vůli po triumfu, který se stal realitou díky jednoznačnému vítězství 6:1 ve finále nad Francií. Češi tak sesadili z trůnu mistra z posledních dvou let a potřetí slaví světové zlato!

finále: Francie – Česká republika 1:6 (1:5, 0:1)

Branky a asistence: 15. Desroches (Fayault) – 2. Koudelka (Joudal), 8. Plášek, 10. Schubert (Bláha), 12. Bláha, 15. Bláha (Schubert, P. Würtherle), 26. Joudal (Heřman, Koudelka). Vyloučení: 5:7, navíc Stehlík (CZE) 10 min. OT. Využití: 0:2. Rozhodčí: Jílek, Martin. Diváků: 97.

Francie: Voyneau – Collet, J. Hostein, Gleise, Leseur, Garcia – Johais, Fayault, Desrocher, Spinetti, Guiheux, F. Hostein, Reigner, Neau.
Česká republika: Salfický – Mecera, T. Würtherle, P. Würtherle, Koudelka, Suhrada, Jindrák – Stehlík, Balázs, Heřman, Joudal, Schubert, Bláha, Plášek, Mikeska.

Finálový souboj se záhy po svém začátku překvapivě proměnil v jednoznačnou záležitost. Už ve druhé minutě otevřel skóre Martin Koudelka, do poločasu skórovali Češi ještě čtyřikrát a nikoho nenechali na pochybách, kdo bude vítězem. Francouzům se v celém zápase nedařilo vůbec nic, i když jim národní tým ve druhé půli několika zbytečnými fauly nabídl sekvenci přesilovek, neuvěřitelně se v zakončení trápili. Proti nim navíc stál vynikající Dušan Salfický.

Dvouleté panování Francie je tak minulostí, na trůn se opět vrátili mistři z prvního ročníku v Bisley a druhého ročníku v Berouně. Nejtěžší překážku nakonec pro Čechy představovali v semifinále Italové, kteří se ale nakonec museli spokojit s nepopulární čtvrtou příčkou. Bronz totiž obhájili Slováci.

Šampionátu se mimo pořadí účastnil také B-tým České republiky. Z pěti zápasů odešel poražen pouze jednou, těsným poměrem 3:2 ho zdolali právě Italové. Velké zlepšení prokázala reprezentace Velké Británie, výbornými výkony se blýskl také nováček z Německa.

Právě on bude v roce 2015 hostit 6. mistrovství světa veteránů v inline hokeji. Nejlepší týmy se sjedou ke břehu Severního moře do Hamburku.

Konečné pořadí 5. MS veteránů

1. Česká republika
2. Francie
3. Slovensko

4. Itálie
5. Velká Británie
6. Německo
7. Austrálie
8. Česká republika "B"

Kompletní informace z mistrovství světa veteránů najdete na oficiálním webu šampionátu.

Foto: WORLD INLINE HOCKEY CIRILH/FIRS