Mistrovství světa - ženy

Články

Američanky byly agresivnější, ohlíží se po finále Kateřina Mrázová

neděle 22.07.2018, 10:02
Kateřina Mrázová byla ve finálovém utkání s USA hodně vidět a sama se dostala do několika slibných šancí. Jako kapitánka výběru se poté nevyhnula slzám. Česká obránkyně věděla, že soupeřky budou hrát více agresivněji, zároveň ovšem přiznává fakt, že národní tým Mikaela Pančáka byl po celou dobu duelu lepším a aktivnějším celkem.

Nemáme se za co stydět, ví Kristýna Kaltounková

neděle 22.07.2018, 09:43
České reprezentantky v inline hokeji sahaly po zlatu, ale nakonec jim vystavil stopku ve finále tým USA. Svěřenkyně Mikaela Pančáka došly do posledního duelu bez ztráty kytičky, i soupeřky ve zlatém duelu dříve zdolaly rozdílem třídy. Finále bylo ovšem odlišné a nepomohly ani dvě branky Kristýny Kaltounkové. Z Asiaga si tak české holky odváží stříbrné medaile, odstupem času to ale bude podle jediné finálové střelkyně úspěch a určitě se nemají za co stydět.

Na podruhé to proti Američankám nevyšlo, českým hráčkám o malý kousek uteklo zlato

sobota 21.07.2018, 22:07
Velmi drtivý tlak bohužel na výhru ve finálovém utkání nestačil. České hráčky se prezentovaly vysoce aktivním výkonem, který dokázala Kristýna Kaltounková přetavit ve dvě gólové trefy. Mnoho dalších příležitostí zahořelo na gólmance amerického týmu. Téměř celou dobu naprosto suverénní česká ženská reprezentační výprava ale může být na stříbrné medaile pyšná, vždyť to byla právě ona, která jako jediná porazila mistryně světa, navíc výrazným rozdílem. O zlato mohou Češky zabojovat znovu na dalším mistrovství příští rok v katalánské metropoli Barceloně.

Mistrovství probíhá celkem hladce, chválí Blanka Škodová

pátek 20.07.2018, 14:31
Jednou z významných figur semifinálového vítězství českého týmu proti Kanadě je gólmanka Blanka Škodová. Během šampionátu si připsala již druhé čisté konto. V rámci účasti na třetím mistrovství se poprvé dočká finálového souboje. Oba předchozí šampionáty zakončily české hráčky na čtvrtém místě, Proto si Škodová toto mistrovství velmi užívá a pochvaluje si společnou hru českého týmu. Finálový vrchol turnaje sehrají Češky v sobotu od 20:45 prot USA. Oproti zápasu ve skupině ale české hráčky očekávají úplně jiný výkon svých amerických souputnic.

Jsme ve finále a nemusíme se stresovat, těší Natálii Mlýnkovou

čtvrtek 19.07.2018, 23:28
Dvěma gólovými trefami se zasloužila o postup českých hráček do finále mistrovství světa Natálie Mlýnková. Ta si pamatuje i zatím poslední triumf českého ženského reprezentačního výběru z argentinského Rosaria před třemi lety, kdy Mlýnkové bylo pouhých čtrnáct let. Přestože Mlýnková vynechala první zápas, je se sedmi trefami nejlepší střelkyní českého týmu. Ve finále na české hráčky čekají Američanky. Ty Češkám podlehly ve skupině 1:5, ovšem od finálového zápasu se očekává úplně jiný výkon Američanek. Finálový zápas je na programu v sobotu od 20:45.