Lvi Břeclav potvrdili vítězství ze základní části v kategorii dorostu. Kroměříž ve finále mladších žáků udolala Zlín

Břeclavští Lvi se stali mistry v kategorii dorostu a navázali na úspěšnou základní část. Ve finále Final Four si poradili s Roller Stormem Praha 5:3. Bronz i přes ztrátu čtyřgólového vedení v duelu o třetí místo vybojovali Prague Rats, Zlín udolali 8:7 po prodloužení. V kategorii mladších žáků suverénní Devils Zlín přišli o neporazitelnost až v posledním utkání sezony, kdy jim zlaté medaile doslova ukradli kroměřížští Hanáci. Utkání o bronz zvládli nováčci z Warriors Brno.

Břeclav přidala zlato k bronzu z loňské sezony a přerušila nadvládu Přerova. Night Birds vyhráli šampionát dorostu v předešlých třech ročnících (2019, 2022 a 2023), letos se však do Final Four vůbec nedostali. 

Lvi v semifinále deklasovali Prague Rats 8:1, hattrick zkompletovali kapitán Ondřej Ruml (3+2) a Jaroslav Prchal (3+1). Druhý semifinálový zápas nabídl dvanáctigólovou přestřelku. Roller Storm Praha se Zlínem po první půli těsně prohrával, po přestávce nicméně stav otočil z 3:4 na 5:4. Devils sice díky trefě Františka Coufalíka (2+0) při vlastním oslabení srovnali, Pražanům ale záhy vrátil vedení Vojtěch Švancar (2+2) a pojistku na konečných 7:5 přidal při zlínském risku bez brankáře Adam Keller (2+2). 

V utkání o bronz řádil útočník Rats Richard Hodek, jenž zkraje druhé půle dovršil hattrick a do 34. minuty nasázel celkem pět branek. Pražané po jeho páté trefě vedli nad Zlínem 7:3, jenže ani to jim na vítězství v základní hrací době nestačilo. Devils se vzepjali k trháku a čtyřmi góly v rozmezí čtyř minut se jim v závěru podařilo vyrovnat na 7:7. 

Do prodloužení poslal zápas osm sekund před sirénou Jiří Venený, který zároveň skóroval potřetí v duelu. Obrat však Zlín nedotáhl. V čase 43:34 vystřelil Matyáš Burnus z pravé strany ke vzdálenější tyči branky Devils a přisoudil Rats bronzové medaile. 

Skóre finálového zápasu otevřel po dvou a půl minutách břeclavský Ondřej Charvát, za Roller Storm odpověděl kapitán Daniel Skyba. Lvi však do konce prvního dějství odskočili na dvougólový rozdíl. Nejprve jim vrátil vedení Vojtěch Kočica a sekundu před sirénou se prosadil také Filip Kaňa. Ve druhé části oba celky vsítily po dvou brankách. Storm dvakrát přiblížil na kontakt Vojtěch Švancar, Břeclav si ale výhru vzít nenechala. Brankáře Mattanelliho překonali ještě Ondřej Ruml a Jaroslav Prchal a Lvi předčili soupeře z metropole 5:3. 

VÝSLEDKY | HRÁČSKÉ STATISTIKY


Inline hokejisté Kroměříže podruhé v řadě ovládli Final Four JERSEY 53 MČR mladších žáků. V sobotním finále v Přerově zvítězili stejně jako loni na domácí půdě nad Zlínem – tentokrát 4:2. Bronz získali brněnští Warriors, kteří v zápase o třetí místo rozstříleli Břeclav 10:3. 

Úřadující mistr si v semifinále poradil s Brnem 8:4, hattrickem mu k tomu pomohli Jana Hrabalová (3+1) a kapitán Jakub Karafiát (3+2). Druhým finalistou se stali opět Devils, kteří smetli břeclavské Lvy 7:1. Hattrickem za necelou minutu se blýskl Daniel Benda, který se v prvním poločase postaral o všechny góly svého týmu. Pět bodů si připsal Vítězslav Štefan (2+3), jenž Bendovi třikrát přihrával. 

Warriors o zisku bronzových medailí rozhodli především ve druhém dějství, to nad Břeclaví vyhráli 6:1 a celkově v utkání o třetí příčku uspěli 10:3. V dresu Jihomoravanů se třikrát trefil Marek Erat (3+1), David Štébl se zase prezentoval gólem a hned pěti asistencemi. 

Kroměříž v souboji o zlato prohrávala po přesné střele zlínského Ladislava Smetany. V osmé minutě vyrovnal dlouho bekhendovou kličkou Jakub Karafiát a po přestávce řídili obrat Hanáků František Hanák a Patrik Sumec. Devils v čase 25:11 snížili po křížném pokusu Daniela Bendy, vyrovnat už se jim ale nepodařilo. Vítězství Kroměříže zanedlouho pečetil na konečných 4:2 Matyáš Hanák, jehož zakončení po buly na útočné polovině propadlo brankáři Juráňovi do sítě.

VÝSLEDKY | HRÁČSKÉ STATISTIKY

Fotogalerie

Zobrazit fotografie